Welkom

Download
Over mijn werkmaand in Callosa (Spanje) in oktober 2015
newsletter SASK mia_steel_p21-21_neerlan
Adobe Acrobat document 212.8 KB

 

Door toedoen van het Algemeen-Nederlands Verbond (www.anv.nl) en de Fundación Cultural Knecht-Drenth (http://fundatie-knecht-drenth.eu) kon Mia Steel de hele maand oktober 2015 aan de slag in een gelegenheidsatelier in het Valenciaanse Callosa d'en Sarrià. Een beroezende ervaring. 

(Klik hiernaast voor een verslag.)


http://colesterolo.be/____impro/1/SVdB20070118Miasteel.jpg-for-web-normal.jpg?etag=%2230ff-47b6f98b%22&sourceContentType=image%2Fjpeg&ignoreAspectRatio&resize=315,210&quality=85

 

Aan het einde van de jaren zestig zette Mia Steel onder leiding van de vermaarde graficus Raf Coorevits de eerste stappen op het artistieke pad. Meer dan vier decennia (tot juni 2015) begeleidde ze in de jeugdateliers Nieuwkerken Sander Wijnants van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten van Sint-Niklaas een honderdtal kinderen tussen zes en twaalf op hun ontdekkingsreis door de wereld van de plastische kunst.

Op haar eigen parcours kwam ze na tekenen en beeldhouwen bij schilderen terecht. Tussen 1994 en vandaag heeft ze haar aquarellen en olieverfschilderijen - vooral landschappen - getoond in meerdere individuele en groepstentoonstellingen. In de meest recente 'Meekijken met Mia' in februari 2015 in de Piet Elshoutzaal van STeM Sint-Niklaas confronteerde ze eigen werk met dat van een zeventigtal pupillen.

Wars van alle 'ismen' weerspiegelen Mia's werken een diepe liefde voor de natuur; ze zijn vaak het resultaat van intens reizen, vlakbij en ver weg. Ze probeert zich constant te vernieuwen en blijft geduldig slijpen aan haar expressievormen.